Optional Text

Weil House & Barn Complex

Welcoming a New Vision for Campus.

The Head of School and the Board of Trustees have identified renovating the Weil House & Barn Complex, the first buildings you see as you enter our campus, as the next strategic step in the Harvey Campus Master Plan. The Weil House will be transformed into a welcoming stop for all families and visitors when they arrive on campus, providing administrative office space for the Admissions, Development and Business offices.

Weil House & Barn, 1957

During World War II, the Weil House was originally the winter residence for the Weil family and later became the headmaster's home where, for more than 50 years, our headmasters took up residence.

Weil House & Barn Today

Help Us Raise This Barn!

Traditionally, a barn raising fulfills a practical need and also serves to bring a community together.

The entire Harvey community will be needed to make this dream a reality for our students and school. We have raised almost $600,000 in cash and pledges from the Class of 2018 parents and grandparents alone.

We are grateful to the following early contributors:

Christine and Kyle Groff
Peggy and Ed Kavounas
Lynn and Robert Siegel
Kathleen, Trustee and Jeremy Treat
Jen and Larry Waterhouse
Please contact the Development Office
to find out how
you can invest in
Harvey's future!
 

914-232-3161, x.145

The Weil Barn renovation offers an exciting opportunity to add new multipurpose space for community events, special campus celebrations, and alumni gatherings. It will also provide alternative classroom and activity space, potentially enabling us to expand our athletic offerings to include options like fencing or martial arts. Other possibilities include a simple kitchen, a concession area for home games, and bathroom facilities.

This project will also give us the opportunity to reconfigure the entrance from Route 22 to allow an easy flow of traffic in and out of campus, enhance security, improve parking and pedestrian safety, provide additional lighting, and offer attractive landscaping along the most visible stretch of campus.

In Phase II of this project, the offices in Sylvan Hall will be renovated into much-needed classroom space, enabling us to convert the classrooms currently in the boys dorm back to living facilities to better accommodate our housing needs. At the same time, long-deferred maintenance and improvements will be completed in both dorm buildings.

We are thrilled to be able to preserve and re-purpose these historic Harvey landmarks. We're excited to begin this important project which we estimate will take approximately two and a half years to complete.

Won't you join us?

Call the Development Office today to find out how you can invest in Harvey's future!

914-232-3161, x.145

Giving