Weil House & Barn Complex

 

Transforming Campus as We Transform Lives.

 

At The Harvey School we pride ourselves on our warm, welcoming community. From the moment you walk on campus, you feel a strong sense of inclusiveness and belonging. The WH&BC project builds on this core value by providing the opportunity for our physical structures to reflect this belief. When renovated, these two Tier 1 historic buildings will create a beautiful arrival point where everyone feels at home.

Weil House & Barn today

Help Us Raise The Barn!

Make your gift today 

Traditionally, a barn raising fulfills a practical need and also serves to bring a community together.

The entire Harvey community will be needed to make this dream a reality for our students and school. We have raised over $700,000 in cash and pledges so far!

We are grateful to the following early contributors:
Lucy & Raymond Garcia
Deirdre, trustee & James Glascott
Christine & Kyle Groff
Robert Insolia
Peggy & Ed Kavounas
Stephanie King
Marlo & Eric Klein
Vivien & Todd Levy
Marcie & Reinhardt Olsen
Caroline & Patrick Saxton
Lynn & Robert Siegel
Kathleen, trustee & Jeremy Treat
Melissa & Cliff Wallach, trustee
Sherry Levin Wallach 
Jen and Larry Waterhouse

Won't You Join Us?

Call the Development Office today to find out how you can invest in Harvey's future!

914.232.3161, x.145

Reflecting Our Way of Life.

Weil House

The Weil House will be transformed into a welcoming stop for all families and visitors when they arrive on campus, providing administrative office space for the Admissions, Development and Business offices. Here our alumni will find a natural arrival point for us to welcome them back to campus.

First Impression of Campus

The Harvey community is a vibrant, warm, and welcoming group of people, and what better way to reflect our values than creating space at the entrance to campus for all to enjoy. These new facilities will be a welcoming first stop, allowing visitors to feel at home from the moment they arrive on campus.

Weil Barn

This renovation offers an exciting opportunity to add new multipurpose space for community events, special campus celebrations, and alumni gatherings. Here you will see alternative classrooms and activity space, new athletic offerings like fencing or martial arts, and possibly a simple kitchen, concession area, and bathroom facilities.

Meet the Architect.

Robert Siegel Architects

We are happy to announce that Robert Siegel Architects have been selected for the WH&BC project. With over 30 design awards, we are confident they will transform these buildings into much needed space while retaining their place in The Harvey School's long history.

Robert Siegel is an award-winning architect known for his innovative work and expertise in designing complex, sustainable, and secure facilities in the U.S. and abroad. He received a 2016 American Institute of Architects Honor Award for the US Land Port of Entry in Van Buren, Maine, a GSA Design and Construction Excellence project.

Robert is also a Katonah resident and Harvey parent who understands the essence of our community and brings enthusiasm and heart to this vital project.

Rob Siegel LOGO
Rob Siegel

Innovative Thinking Toward the Future.

Weil Farmhouse, 1957

In Phase II of this project, the offices in Sylvan Hall will be renovated into much-needed classroom space, with the possibility of creating a dedicated STEM building. This will enable us to convert the classrooms currently in the boys dorm back to living facilities to better accommodate our housing needs.

"Right now, our faculty and staff resources are huge and the buildings just don't quite match that. Moving staff and administration down to the WH&BC opens up space for students. It makes the best use of the space we have and provides a beautiful, welcoming entry point to the campus to get people up the hill and dive deeper into what's here."

-Kathy Treat, Trustee and Parent

Entrance to Campus, 1927

This project will also give us the opportunity to reconfigure the entrance from Route 22 to allow an easy flow of traffic in and out of campus, enhance security, improve parking and pedestrian safety, provide additional lighting, and offer attractive landscaping along the most visible stretch of campus.

Bridging the Facilities Gap.

For Students

The Weil Barn will be transformed into a space where students will find alternative classroom space, new athletic offerings, and room to hold class events. Conveniently located near our playing fields, our student-athletes, coaches, families, and spectators can enjoy bathroom facilities and a concession area for all home games.

For Faculty

The WH&BC opens the door for additional academic space and opportunities throughout campus.This project continues the process of matching our facilities with our extraordinary programs and faculty to showcase all we have to offer students and their families.

For Alumni

The WH&BC will provide a comfortable space for Harvey alumni to come back to campus, catch up with old friends, and hold alumni events throughout the year. Being on campus allows for more interactions with former faculty and staff, and allows us to better host alums when they visit.

 

 

Join Our Community

Make a Donation Today

Thank you for investing in Harvey's future!

Weil House and Barn